Hola Colombia

Her i februar 2018, medens kulden havde sit indtog i Danmark, drog jeg afsted på en fugle- og naturtur til Colombia. Vi var afsted med rejsebureauet Viktors Farmor. Generelt var serviceniveauet højt fra rejsebureauets side, dog undtagen en obligatorisk overnatning i Madrid som sagtens kunne have være undgået og selve flyrejsen over Atlanten. Her var valg af fly operatør (Iberia) ikke heldigt.

Dette indlæg drejer sig om lidt billeder fra selve området og befolkningen, hvor imod dyrene kommer snarligt i et andet indlæg. Mine udfordringer med dyrebillederne er simpelthen udvælgelsesprocessen, pt. har jeg – når jeg selv skal sige det – et par hundrede super fine dyrebilleder, så dem skal der arbejdes lidt mere med.

Billederne strækker sig geografisk fra Medellin-området i nord og sydover helt ned til Amazonas floden. Amazonas var nok en af de største oplevelser, da den jo havde stået som en drengedrøm i mange år. Til trods for, at der var meget vådt udenfor overnatningsstedet, og vi derfor ALTID gik i store gummistøvler som vi gik rundt i mudder med, var det en kæmpe positiv oplevelse. Den mindre landsby vi boede i var samlet omkring noget fodbold, da vi ankom en lørdag aften, og det var helt nostalgisk ikke at se en telefon eller ipad i børnehænder 🙂 Til gengæld masser af legende og smilende børn, så jo tanken slog mig, om jeg kunne være lykkelig hvis jeg boede der og ja, det tror jeg bestemt jeg kunne.

Omkring sikkerheden derovre var der ikke noget at udsætte på den, vi følte os på intet tidspunkt i fare eller oplevede truende situationer, og nej vi blev heller ikke tilbudt sjov tobak eller lignende. Men skal du herover bør du altid lige checke op på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk og sikre de sidst nye informationer, da tingene jo kan ændre sig, så gammel er stabiliteten i landet jo heller ikke. Men generelt kan jeg godt anbefale en tur til Colombia og Amazonas i særdeleshed.

 

Her er vi i Bogota, hvor jeg er ovre i et lokalt supermarked og proviantere lidt

 

Ude at gå en morgentur i Bogota, med min roommate, hvor vi støder på nogle lokale hundeluftere (nogle hyrer folk til at lufte hundene, man har jo nok fortidens kidnapningssager i baghovedet og tør ikke gøre det selv)

 

Her er vi nede på Amazonas floden, hvor mange forskellige typer både, primært langbåde, bliver brugt til fragt af mennesker og gods.

 

Her er vi i en af byerne hvor vi overnattede nede ved Amazonasfloden, Puerto Narino. En mindre flodlandsby, med enkelte store gader som her. Masser af lokale handlende. Biler er der kun to af til renovation og ambulancekørsel. Meget stejle gader, så vandet kunne løbe væk og ned i floden.

 

Her en lille gut, der lige “plyndrer” et frugttræ. Minder lidt om æblerov i mine egne unge dage 🙂

 

Her er vi på sejltur ved solopgang. De bygninger vi ser, er et sted på floden hvor vi overnattede og som havde et par kaimaner (krokodille art) i nærheden, som vi kunne se fra broerne mellem husene. De lå blot og ventede på en dum turist skulle falde i?

 

Vi så mange forskellige slags vilde orkideer i Colombia, så det var en udsøgt fornøjelse at vandre i skovene derovre.

 

Her en lokal kvinde som klarer vasketøjet. Åkander er så store, så fugle kan gå på dem, bl.a. så jeg flere Jesusfugle (Jakana) gå på dem. Det hedder sig, at de kan bære en lille baby.

 

Her lidt mere transport på Amazonas floden

 

Her er, vel nok det flotteste hotel vi overnattede på. Super god betjening, værelser, swimmingpool og restaurant.

 

Her er vi i Andesbjergene, på udkig efter Andeskondoren (som vi så, godt nok på afstand, men alligevel tæt nok til vi kunne genkende den). Heste bruges i stor stil over hele Colombia, både til dressur og som arbejdsredskaber. Her en bonde der skal ind og aflevere mælk.

 

Udsigt over en af de mange smukke byer vi så i Andes området.

 

Lidt kaktusser ude i ødemarken

 

Madeiras nationalblomst, Paradisfugleblomsten, groede også visse steder i Colombia. Her set ude i vildmarken hvor jeg gik lidt rundt for mig selv.

 

I byen Jardin, oplevede vi bl.a. denne flotte kirke. Det var også ved denne by vi så Klippehaner som er en sjælden fugl, som bliver vist i et senere indlæg.

 

Solnedgang

 

Torvemiljø i Jardin

 

Boliger i udkanten af Jardin by