Heia Norge

Som flere tidligere år, blev der også her i Juni måned, tid til en lille ferie i Norge. I år gik ferien til Hellesylt, hvor vi havde lejet en hytte. Hellesylt ligger lige ved indsejlingen til Geirangerfjorden som flere nok kender. Der er tale om en lille by, hvis væsentligste aktiv – tror jeg da – er færgeruten mellem Hellesylt og Geiranger, som er en af de smukkeste fjord ture i Norge. Sidst jeg sejlede på fjorden var for 10-15 år siden og fjorden var stadig fabelagtig smuk, med alle dens fjelde, vandfald og gamle landbrug som illustrerede hvor hårdt det måtte have været at drive landbrug der, i gamle dage.

Vi sejlede fra Hirtshals til Langesund (billigere end Hirtshals – Larvik), kørte til Geilo hvor vi havde en overnatning. Dagen derpå kørte vi via Aurlandsfjeldet (op over fjeldet, i stedet for at tage den hurtigere, men sikkert kedeligere tunnel på 20-30 km), via Sogndal og omkring et par isbræer og videre op til Hellesylt.

Vi havde lidt lokal udflugter samt ture til Ålesund (en af norges smukkeste byer) og fugleøen Runde (kan varmt anbefales, selvom min iphone sagde jeg havde gået 54 etager op. Det var hele turen værd). Herudover tog vi færgetur til Geiranger og retur, samt tog en biltur ad bagvejen til Geiranger, hvilket var en rigtig flot tur. Hjemover kørte vi rundt om Jotunheimer via den gamle Strynefjellsveg.

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-921

Under sejlturen til Geiranger, var det norske flyvevåben lige forbi og hilse på 🙂

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-841

Indsejlingen til Geirangefjorden

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-814

Et af mange lokale vandfald

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-795

Vores næsten lokale elv

 

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-763

Efter en tur til toppen af Runde fjellet.

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-662-Edit

For første gang, så jeg havørne tæt på i den frie natur. Så ikke mindre end fire havørne samtidig. Mon ikke det skyldtes masser af havfugle, bl.a. søpapegøjer (nam nam?)

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-637

Hvis man tror søpapegøjen er en lille kluntet fugl, kan man godt tro om igen, de fløj både længe og hurtigt, havde faktisk udfordringer med at “fange” dem med kameraet.

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-617

Lidt lokale nyder udsigten fra toppen af Rundefjellet

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-298

Byen Hellesylt hvor vi havde lejet en hytte

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-296

Yes, yes, yes. Endnu en flot elv tæt på hvor vi boede

 

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-209

Her ved en isbræ på vej op til Hellesylt

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-207

Imponerende flot syn

 

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-206

Kaupanger stavkirke, tor efterhånden jeg har hundredevis af billeder med stavkirkerne i Norge, men er lige fascineret hver gang jeg står foran en af dem.

 

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-134

Udsigtsbro på Aurlandfjellet, med udsigt ud over Aurlandsfjorden i baggrunden. Imponerende

 

AMFOTO_2016_Norge_Hellesylt-64

Selv om det var i slutningen af juni måned, var der masser af sne oppe i bjergene. Dog ikke på vejene som var rigtig fine