Danish Airshow 2014

Ja, som mange sikkert har set, har der i week-enden været luftshow over Karup Lufthavn.

Danish Airshow 2014 blev afholdt søndag, med masser af gæster og for nogle også en pæn del bilkø.

Til den slags opvisninger afholdes der mange gange en generalprøve dagen før, hvor piloterne lige prøver tingene af – nogle er jo kommet langvejs fra – og selve udstillingen er jo under opbygning. I den forbindelse afholdes der Spotterdag, som er med begrænset antal deltagere og pladserne ryger oftest samme dag de bliver udbudt. I Karup var der i år 250 pladser som der var stor rift om.

Dem der deltager på en spotterdag er flyentusiaster fra hele europa samt sådan nogle som mig der godt kan lide udfordringer med at tage billeder af flotte fly.

Jeg må nok medgive, at det kan virke lidt drengerøvsagtig – måske derfor jeg kun så een kvinde bland spotterne – men rigtig flot og sjovt er det nu.  Mine to favoritter var Eurofighter Typhoon og F-18 Hornet, de kunne da godt nok “brage” igennem (godt jeg havde mine ørepropper med), ikke at de sprang lydmuren men man kunne tydeligt høre og se når der blev accellereret helt vildt.

Tak til arrangørerne for et fint arrangement, det eneste forbedringspunkt jeg vil nævne, er ønsket om en mere optimal logistisk løsning ved afgang både lørdag og søndag.

 

Nedenfor lidt af mine billeder fra i lørdags og jeg undskylder på forhånd hvis jeg ikke har navngivet flyene helt korrekt – jeg er i en lærefase 😉

F-18 Hornet

F-18 Hornet

F-18 Hornet

F-18 Hornet

L-39 Albatros

L-39 Albatros

L-39 Albatros

L-39 Albatros

EH101 Helikopter

Missil

Missil

Formationsflyvning

Formationsflyvning

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon