Befrielsen …

Den 4. og 5. Maj, har vi fejret danmarks befrielse med henholdsvis levende lys og taler rundt om i landet. Det er bestemt glædeligt, at så mange endnu stadig husker at vise deres respekt og taknemmelighed på fineste vis.

Her i week-enden forinden, var vi en søndagstur på Tåsinge og Langeland, da det pludselig slog den gamle radiotelegrafist fra Søværnet, at der på Langeland jo var et nedlagt marinedistrikt, nærmere lokaliseret på Langelandsfortet.

Jeg kunne huske, at jeg tidligere havde set at der nu var et koldkrigsmuseum og da jeg selv jo var i Søværnet under den kolde krig, ville jeg møj gerne se det.

Nøjagtig ligesom mange andre gange, når der sker noget spontant, blev jeg positivt overrasket over det store arbejde der er gjort dernede og jeg kan derfor kun opfordre folk der skal derned, at lave et besøg på fortet, og ja man kan godt tage børn med.

Fortet udstiller både en ubåd (som man kan komme ind i), nogle flyvere, bunkersanlæg med forskellige udstillinger om den kolde krig, videoshow og en operationsbunker som jeg selv i min tidligere karriere har haft forbindelse til.

Udstillingerne omhandlede både samfundspolitiske områder, efterretningstjeneste og beredskab. Da jeg selv tidligere har haft berøring med nogle af disse ting, blev dette jo lige en opfriskning af hvordan det var dengang.

 

Ubåden Springeren, som også var aktiv medens jeg var i Søværnet

AMFOTO_2015_Langeland_55

 

Maskinrummet på Springere

AMFOTO_2015_Langeland_53

 

Kortrummet, hvorfra navigationsplanlægningen fandt sted

AMFOTO_2015_Langeland_52

Kabyssen (køkkenet)

AMFOTO_2015_Langeland_51

Lidt mere fra maskinrummet

AMFOTO_2015_Langeland_50

Lidt spionudstyr fra den kolde krig

AMFOTO_2015_Langeland_42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidt på en flykirkegård

AMFOTO_2015_Langeland_33

Opholdsrum i bunkeranlæg

AMFOTO_2015_Langeland_26

Lidt kanon reportage

AMFOTO_2015_Langeland_24

AMFOTO_2015_Langeland_23

AMFOTO_2015_Langeland_19

Operationsrummet hvorfra man bl.a. havde kontakt til Søværnets Operative Kommando og holdt øje med maritime interesser i området

AMFOTO_2015_Langeland_18